Crowdfunding wandelroute Londen-Berlijn

Share:

Vecctors_of_memory_rendering_4

Als onderdeel van het ‘Europe Remembers’-programma voor de kroonjaren 2019/2020 werken de Stichting Liberation Route Europe en de vermaarde architect Daniel Libeskind samen aan een unieke, internationale lange-afstands-wandelroute. Daniel Libeskind en zijn team van Studio Libeskind hebben hiervoor iconische markeringen, ook wel ‘Vectors of memory’ genaamd, ontworpen. In combinatie met het sterke Europese netwerk van Liberation Route Europe is hiermee de basis gelegd voor de ontwikkeling van een unieke lange-afstands-wandelroute. Een traject dat duurzaam onze gedeelde Europese geschiedenis verbindt en tastbaar maakt.

De beoogde route van Londen naar Berlijn strekt zich uit over bijna 3.000 kilometer, met onderweg verschillende aantakroutes, vergelijkbaar met Santiago de Compostella. Met de geplande opening in 2020, juist op het moment dat Europa 75 jaar einde Tweede Wereldoorlog herdenkt, wordt het resultaat zichtbaar van jarenlange inspanning. Door verschillende verhaallijnen uit de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog uit te lichten, schenkt de route aandacht aan de waarde van internationale samenwerking, Europese eenwording en vrijheid waarvan West-Europa al bijna 75 jaar geniet.

Om deze route te kunnen realiseren, is de stichting op zoek naar financiële steun. Victoria van Krieken, directeur van de Stichting Liberation Route Europe, is enthousiast over de mogelijkheden “We hebben een crowdfunding actie opgezet waaraan iedereen kan meedoen. Men kan bijvoorbeeld symbolisch één kilometer van de route adopteren. Met deze campagne kan iedereen een bijdrage leveren, waardoor we deze geschiedenis en verhalen van generatie op generatie kunnen blijven overbrengen”.